Loading...

Top of the Town – Best Pad Thai in Bangkok

Top of the Town – Best Pad Thai in Bangkok

When trying out Thai food, most people, especially non-locals, have Pad Thai at the top of their minds. This dish has been a long-time favorite and has appeared in almost every Bangkok tourist guidebooks. This Stir-fried rice noodle dish is famous for its flavorful tamarind paste mixed with eggs, tofu slices, and salty dried shrimp. Fish sauce, garlic, red chili pepper and a bit of sugar are also added in to balance the taste and finally it is served hot, along with a slice of lime and roasted peanuts.

เวลาเราถามนักท่องเที่ยวชาวต่างชาติว่า ‘อยากทานอาหารไทยจานไหนมากที่สุด?’ ผัดไทยก็มักจะเป็นคำตอบที่ได้ยินบ่อยที่สุดเลยค่ะ ส่วนใหญ่แล้วชาวต่างชาติจะพูดถึงผัดไทยอยู่บ่อยๆเมื่อพูดถึงอาหารไทยค่ะ นั่นเป็นเพราะว่าเจ้าผัดไทยเนี่ย ปรากฏอยู่ในหนังสือนำเที่ยวกรุงเทพฯ แทบจะทุกเวอร์ชั่นและทุกภาษาเลยแหละ เมนูนี้ทำมาจากซอสผัดไทยที่ปรุงรสด้วยซอสมะขาม ผัดคลุกเคล้าให้เข้ากับไข่ เต้าหู้ และกุ้งแห้ง เติมน้ำปลา กระเทียม พริก และน้ำตาลเพื่อเพิ่มรสชาติอีกเล็กน้อย แล้วก็เสิร์ฟร้อนๆคู่กับมะนาวซัก 1 ซีกและถั่วลิสงป่นด้วย

If you think that all Pad Thai served on streets or in local restaurants are all the same, I’m sorry to say that you might be wrong! As a local myself who’ve tried a countless number of Pad Thai, I’m telling you here that it’s not a child’s play to find Best Pad Thai in Bangkok. Thanks to foodpanda team who asked me to join their Top of the Town’s tour this time. We visited several restaurants in town and finally picked three best ones that served us Best Pad Thai in Bangkok.

ถ้าคุณคิดว่าทานผัดไทยที่ไหนๆก็เหมือนกัน ไม่ว่าจะเป็นร้านเล็กๆริมถนน ร้านอาหารท้องถิ่นทั่วไป หรือร้านอาหารสุดหรูระดับ 5 ดาว บอกเลยว่าคุณคิดผิดแล้วล่ะค่ะ! ในฐานะที่เป็นคนไทยเอง ส่วนตัวก็เคยทานผัดไทยตามร้านต่างๆมานับไม่ถ้วน แต่จริงๆแล้วผัดไทยที่รสชาติดีจริงๆในกรุงเทพฯเนี่ย ไม่ได้หาทานกันง่ายๆเลยนะคะ ต้องขอบคุณฟู้ดแพนด้าที่ชวนเราไปร่วมทริป Top of the Town ในครั้งนี้ เราได้แวะไปที่ร้านอาหารหลากหลายร้านทั่วกรุงเทพฯ แล้วก็ได้เลือกผัดไทยรสเด็ดมาจาก 3 ร้านดังค่ะ

And here’s the final list!

และนี่ก็คือสุดยอดผัดไทยทั้ง 3 จานของเรา!

Best Pad Thai 1 | Kung Ban Phe Noodles

Our first stop was at Kung Ban Phe Noodles, located on Ruamrudee Ploenchit Road. As its name suggests, the restaurant is best known for its divine noodle dishes, and of course, one of these includes Pad Thai that we’re looking for! I ordered Kung Ban Phe Noodles’ signature Pad Thai with Mantis Shrimp, Shrimp and Crabmeat at THB220. I think the price was a bit too high for Pad Thai dish, though I can’t deny that the taste was 5-star. First, Kung Ban Phe’s long and chewy noodles tasted good, and the tamarind paste was rich and full flavored. Noodles were soaked with the strong taste of the sauce, and dried shrimp gave the dish a salty touch. Besides, Shrimps and Crabmeat were really fresh and the amount was plenty, but the Mantis shrimps were just so-so for me. Overall, Kung Ban Phe Noodles’ Pad Thai was still satisfying indeed.

ก๋วยเตี๋ยวกั้งบ้านเพ

ร้านแรกที่เราแวะไปมีชื่อว่า ก๋วยเตี๋ยวกั้งบ้านเพ ค่ะ ตั้งอยู่บนถนนร่วมฤดี – เพลินจิต ชื่อร้านก็แอบบอกใบ้อยู่แล้วว่าเมนูที่โด่งดังของทางร้านก็คือเมนูเส้นๆทั้งหลายนั่นเอง และแน่นอนว่าผัดไทยก็เป็นหนึ่งในนั้นด้วย เราสั่งเมนูยอดนิยมของร้านก๋วยเตี๋ยวกั้งบ้านเพ ซึ่งก็คือ ผัดไทย กั้ง กุ้ง ปู ราคา 220 บาท ส่วนตัวคิดว่าราคาสูงไปนิดนึงสำหรับเมนูผัดไทยค่ะ ถึงแม้ว่ารสชาติต้องขอยกให้ 5 ดาวเลยก็ตาม อย่างแรกเลย เส้นผัดไทยของที่นี่อร่อยมากค่ะ เหนียวนุ่มกำลังดี นอกจากนี้ ตัวซอสก็เข้มข้นจัดจ้านมากด้วย เส้นก็จะชุ่มไปด้วยรสที่กลมกล่อมของซอส กุ้งแห้งช่วยเพิ่มรสเค็มเข้ามาอีกนิดหน่อย กุ้งกับปูสดอร่อยมากค่ะ และปริมาณก็เยอะพอตัว แต่ส่วนตัวรู้สึกว่ากั้งเฉยๆค่ะ โดยรวมแล้ว ผัดไทย กั้ง กุ้ง ปูของ ก๋วยเตี๋ยวกั้งบ้านเพ จานนี้ถือว่ารสชาติถูกปากใช้ได้เลยค่ะ เรื่องเดียวที่ขอแอบตินิดนึงก็คือราคาออกจะสูงไปซักหน่อย

Best Pad Thai Bangkok | foodpanda Magazine

Best Pad Thai 2 | The Terrace

Our next destination for Best Pad Thai trip was The Terrace, an original Thai restaurant, serving a variety of authentic Thai dishes infused with the top international cuisines in their menu. The Terrace’s simple Pad Thai with Shrimp was labelled as one of the best seller dishes here so we decided to give it a try. The plating looks great! The Terrace’s Pad Thai came in a Banana Blossom bowl, making the dish look beautiful and traditionally Thai. The taste was more delicious than I expected. The taste was rich, thanks to their tamarind sauce. Shrimps were big and chunky. But I personally think that it should have been a little bit more salty and then it would be a perfect Pad Thai dish. The Terrace reasonably adjusted the amount to fit one big appetite just right, and the price of THB 125 was alright. I think it’s reasonable in relation to the good ingredients used.

เดอะเทอเรส

ร้านถัดมาที่เราแวะไปก็คือร้านเดอะเทอเรส ค่ะ ร้านอาหารไทยเก่าแก่ ที่มีเมนูอาหารทั้งแบบไทยแท้และอาหารนานาชาติให้เลือกทานมากมาย เมนูผัดไทยกุ้งสดของเดอะเทอเรส ขึ้นชื่อว่าเป็นเมนูขายดีของทางร้าน เราก็เลยไม่ลังเลที่จะสั่งมาลองทานกันหน่อย อย่างแรกเลย ขอให้คะแนนเต็ม 10 สำหรับการตกแต่งจานเลยค่ะ ผัดไทยของที่นี่เสิร์ฟมาในหัวปลี ให้ฟีลแบบไทยแท้เชียว ส่วนเรื่องของรสชาติ ผัดไทยกุ้งสดของเดอะเทอเรส อร่อยกว่าที่คิดไว้เยอะเลยค่ะ รสชาติเข้มข้น เพราะตัวซอสของทางร้าน กุ้งก็อวบอ้วน รสชาติดีแต่ส่วนตัวคิดว่าน่าจะเพิ่มรสเค็มเข้าไปอีกนิดนึงค่ะ ขาดเค็มไปหน่อย ถ้าเค็มขึ้นมาอีกนิดนึง ก็น่าจะอร่อยมากค่ะ เดอะเทอเรสกะปริมาณของผัดไทยได้กำลังดีเลย ใครหิวจัดๆ ทานจานนี้ก็อิ่มแปล้เลย ราคาก็รับได้อยู่ค่ะ 125 บาท ค่อนข้างคุ้มค่าถ้าเทียบกับวัตถุดิบคุณภาพดีที่ทางร้านใช้

Best Pad Thai Bangkok | foodpanda Magazine

Best Pad Thai 3 | Pad Thai Savoey

We ended our tour at Pad Thai Savoey on Sukhontasawat Road. Since the word Pad Thai itself is included in the restaurant’s name, we can now guess that Pad Thai must be their signature and most recommended dish! Looking through the menu, I was quite surprised at the price. It was very cheap compared to other restaurants we visited. Pad Thai Savoey’s classic Pad Thai cost only THB 45. That’s way incredibly cheap, isn’t it? What we ordered was the THB 75 Pad Thai with Fresh Shrimp and Egg Roll. After finishing almost half of the dish, I decided to give it 4 out of 5 stars. The ingredients were of great quality, but I found the overall flavor a bit bland. It could have been more full-flavored, although just adding a few drops of fish sauce and the dish tasted better. The Egg Roll was very well-cooked. It was soft, tender and of fine texture.

ผัดไทยเสวย

มาถึงร้านสุดท้ายสำหรับทริปนี้กันแล้วค่ะ เราไปกันที่ร้านผัดไทยเสวย ตั้งอยู่บนถนนสุคนธสวัสดิ์ ชื่อร้านก็มีคำว่าผัดไทยอยู่แล้ว เราก็เลยเดากันได้เลยค่ะว่าเมนูผัดไทยของที่นี่ต้องเป็นเมนูเด็ดยอดนิยมแน่ๆ พอดูเมนูแล้วก็แอบแปลกใจกับราคาอยู่เหมือนกันค่ะ ถูกเกินคาดเลย ถูกกว่าร้านอื่นๆที่เราไปมาหลายเท่า ผัดไทยแบบธรรมดาของร้านผัดไทยเสวยราคา 45 บาทเท่านั้นค่ะ ถูกอย่างไม่น่าเชื่อเลย ส่วนเมนูที่เราสั่งมาเป็น ผัดไทยกุ้งสดม้วนไข่ ราคา 75 บาทค่ะ หลังจากทานไปได้ประมาณครึ่งจาน ขอแอบให้คะแนนจานนี้ 4 ดาวจาก 5 ดาวนะคะ วัตถุดิบที่ใช้คุณภาพดีมากค่ะ แต่ว่ารสชาติโดยรวมค่อนข้างจืดไปหน่อย น่าจะเข้มข้นกว่านี้อีกนิดนึง เราต้องเติมน้ำปลาลงไปอีกหน่อย แล้วรสชาติถึงจะกลมกล่อมขึ้น ตัวไข่ที่ห่อผัดไทยก็อร่อยและนุ่มลิ้นดีค่ะ

Best Pad Thai Bangkok | foodpanda Magazine

Now that I’m full, our best Pad Thai in Bangkok trip officially ends here. All the Pad Thai dishes we tried this time were the really good ones in Bangkok, but if I have to pick my personal favorite, then The Terrace’s it is! Both the taste and ingredients were exceptionally good, plus there’s nothing to complain about the price. Now, it’s your turn! Go and try these Pad Thai dishes and tell us which restaurant wins your taste!

ตอนนี้ไม่เหลือพื้นที่ในท้องแล้วค่ะ ขอจบทริปตามล่าหาสุดยอดผัดไทยในกรุงเทพฯไว้แค่นี้ก่อนนะคะ ผัดไทยแต่ละจานที่เราได้ทานกันในครั้งนี้ ถือว่าสุดยอดทั้งนั้นเลยค่ะ แต่ว่าถ้าต้องให้เลือกแค่จานเดียวที่ถูกปากและถูกใจมากที่สุด ก็ขอยกรางวัลให้ผัดไทยของร้านเดอะเทอเรสนะคะ เพราะทั้งรสชาติโดยรวมและวัตถุดิบที่ใช้ทำ อร่อยและคุณภาพดีมากๆแลย ส่วนราคาก็สมเหตุสมผลด้วย และคราวนี้ก็เป็นโอกาสของคุณแล้วค่ะ! ไปลองชิมผัดไทยเหล่านี้กันดูนะคะ แล้วกลับมาเล่าสู่กันฟังด้วยว่า ผัดไทยของร้านไหนโดนใจที่สุด!

patsaya
Patsaya Aumsan |
Contributing Editor

Writing is not a one way communication. I always keep this quote in my mind whenever I start to write, and that’s the reason why I’m so much in love with the world of writing. I’m Patsaya Pongpanich, a 22 year-old recent graduate from the Faculty of Arts, Chulalongkorn University.

patsaya sig

Article Written By Team foodpanda

Join the discussion now!

Share this story